marți, 1 iulie 2014

COMUNICAT CENTRALIZAT DE PRESĂ PENTRU LANSAREA PROIECTULUI BUILD EUROPE THROUGH SPORTS, Finanțat de Comisia Europeană prin Programul ERASMUS+.


Aprobat la termenul 24 Martie 2014, proiectul BUILD EUROPE THROUGH SPORTS – BEST, al Asociației de Tineret Onix, reprezintă o mobilitate a tinerilor la care vor lua parte 30 de tineri din 6 state Europene: Turcia, Italia, România, Grecia, Polonia și Slovenia în perioada 11-19 august 2014, activitățile fiind programate a se desfășura în Municipiul Râmnicu Sărat, județul Buzău.
Anterior mobilității, în intervalul 01-03 August 2014, de asemenea în Râmnicu Sărat, va avea loc întâlnirea celor 6 lideri de grup ce are în vedere atingerea unei triple perspective a proiectului: este vorba de discutarea tuturor aspectelor referitoare la organizarea activităților, distribuirea sarcinilor, a cadrului tehnic si metodologic de implementare a activitatăților, în al doilea rând de realizarea unui prim contact între cele 6 entități partenere și în final de descoperirea valorilor culturalității râmnicene prin participarea liderilor la vizite tematice locale, întâlniri tematice și altele.
Tematica proiectului, ce va sta la baza celor 8 zile de implementare a mobilității tinerilor, este reprezentată de promovarea sportului de masă și a unui stil de viată sănătos, în mod direct vizându-se crearea unei mai bune vizibilități a practicării sportului în aer liber (mediul public) alături de modelarea unor exemple de responsabilitate și implicare pentru comunitățile partenere.
Obiectivele proiectului, ce vor fi abordate într-un cadru non-formal prin metode și instrumente de educație non-formală, specifice tematicii, sunt următoarele:
Rezultatele asteptate sunt: cresterea numarului de practicanti ai sporturilor de masa; imbunatatirea imaginii sportului; mentalitati mult mai dinamice si tineri mai implicati; noi oportunitati de petrecere a timpului liber si noi grupuri de manifestare benefice comunitatilor partenere; crearea de modele comunitare;
In deplina concordanta cu scopul enuntat vin cele trei obiective strategice stabilite penru proiectul BEST:
Obiectiv 1 – Cresterea gradului de constientizare a importantei practicarii sportului de masa si a jocurilor in aer liber de catre 36 de tineri provenind din Romania, Turcia, Italia, Grecia, Polonia si Lituania, prin activitati derulate in Ramnicu Sarat, Romania in perioada 11-19 august 2014;
Obiectiv 2 – Cresterea nivelului de implicare a tinerilor in activitati sportive si de petrecere a timpului liber prin derularea de jocuri in aer liber de catre 36 de tineri provenind din Romania, Turcia, Italia, Grecia, Polonia si Lituania prin activitati derulate in Ramnicu Sarat, Romania in perioada 11-19 august 2014;
Obiectiv 3 – Dezvoltarea comunicarii interculturale a celor 36 de tineri provenind din din Romania, Turcia, Italia, Grecia, Polonia si Lituania, prin activitati de valorificare interculturala, in vederea promovarii unor atitudini sociale bazate pe: toleranta, egalitate, fair-play, nediscriminare, solidaritate, coeziune, respect reciproc, prin activitati derulate in Ramnicu Sarat, Romania in perioada 11-19 august 2014;
Procesul de implementare al proiectului BEST are în vedere, în atingerea rezultatelor sale, trei etape structurale deosebit de importante. Așadar, perioada de pregatire a activităților, 02 iulie – 10 august, va consta în activități de organizare practică, realizarea seleției participanților, activități de vizibilitate a proiectului și Programului ERASMUS+ în toate cele 6 comunități, derularea VPA-ului precum și întâlniri ale echipei de proiect pentru stabilirea necesarului de resurse și achiziționarea acestora.
Mobilitatea efectivă, va aduce față în față întreg grupul țintă din partea următoarelor organizații: A.T. ONIX – Rm. Sărat, România, E-Genclik – Bursa, Turcia, Sabbeen Group – Sabbioneta, Italia, K.A.N.E. – Kalamata, Grecia, Turisticno Drusvo Zetale – Zetale, Slovenia si Stowarzyszenie MIA – Lublin, Polonia, în aplicarea într-un cadru dinamic a non-formalului în promovarea următoarelor sporturi: fotbal, tenis cu piciorul, paintball volei, streetball, handbal. Practicarea sporturilor se va afla în strânsă legătura cu alte două dimensiuni: realizarea de seminarii și prezentări motivaționale de promovare a unor principii fundamentale aplicabile în sport: fair-play, darts, non-discriminare, respect, profesionalism, disciplină, egalitate, încredere de sine, altruism, comunicare, toate acestea alături de dimensiunea de renaștere a jocurilor copilăriei precum: 1,2,3, la perete stai! Rațele și vânătorii, aruncarea mingiei, și altele.
Pentru mai multe detalii privitoare la procesul de implementare și la pașii realizați în cadrul proiectului vă stă la dispoziție blogul: http://buildeuropethroughsports.blogspot.com precum si pagina de facebook a Asociatiei de Tineret ONIX.

Florin Ceparu – Președinte A.T. ONIX
Articol realizat in cadrul proiectului BUILD EUROPE THROUGH SPORTS derulat cu sprijin financiar din partea Uniunii Europene in cadrul Programului ERASMUS PLUS, Actiunea cheie 1 – Mobilitati ale tinerilor.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Like ERASMUS+ ROMANIA on FB! They make things happen!